En bid af Istanbul: Balik Ekmek
- Martin

- 9. okt.
- 2 min læsning

Balık ekmek og drikken şalgam får Istanbul-borgerne op ad stolene og ned på havnefronten i bydelen Eminönü, hvor denne street food-favorit er særdeles populær.
👉 Har du glæde af mitistanbul.dk? Du kan støtte bloggen med en lille donation ❤️ Lyt til podcasten "Samtaler fra Istanbul" & følg bloggen på Facebook, Instagram, TikTok YouTube Læs også: Turist i Tyrkiet: Mobiltelefoni & Data - Rejseklar: Spring-køen-over billetter i Istanbul
Book en street-food byvandring med mad & drikke med en lokal guide
Den enkle, men for mange ualmindeligt velsmagende sandwich betyder bogstaveligt talt “fiskebrød” – og er på sin vis et perfekt billede på Istanbuls ånd: frisk, enkel og fuld af liv.
Duften – eller hørmen, om man vil – af fisk, der grilles over trækul, blander sig med den salte havluft, mens man zigzagger sig gennem menneskemængden ved havnefronten i Eminönü, langs Det Gyldne Horn.
Balık ekmek er i bund og grund bare et stykke hvidt brød (typisk franskbrød uden birkes) fyldt med en upaneret, grillet fiskefilet – oftest makrel – toppet med skiver af tomat, lidt løg, frisk persille og et dryp citronsaft.
Det er ikke mange restauranter, der har balık ekmek på menukortet, men mange meyhaner (traditionelle tyrkiske restauranter) og pubs kan sikkert trylle en frem, hvis du spørger.
De bedste versioner finder du dog stadig i de små gadeboder langs Det Gyldne Horn og Bosporusstrædet.
De mest populære steder er i Eminönü og ved Karaköy Historiske Fiskemarked (Karaköy Tarihi Balık Pazarı) – på hver sin side af Galatabroen, hvor duften af hav og kul næsten er en del af oplevelsen.
Book en street-food byvandring med mad & drikke med en lokal guide
Find vej:



















