Kadiköys Katte: Istanbuls nuttede Charmetrolde
top of page

Kadiköys Katte: Istanbuls nuttede Charmetrolde

Opdateret: 15. mar.


I Istanbuls bydel Kadiköy, på den anatolske side, bor en stor gruppe charmerende, men ofte oversete beboere: gadens katte. Disse fortryllende væsener flakser rundt i gaderne, smutter gennem gyderne, og besøger de mange cafeer, hvor de nemt stjæler hjerterne på dem, de møder.


Når du går en tur ned ad de brostensbelagte gader, et stykke væk fra Kadiköys havnefront, vil du hurtigt indse, at du ikke er alene om at udforske området.


Fotos & produkter det kommunale projekt Kadikoy Dukkan


Her vil du finde katte i alle størrelser, former og farver, der ligger og nyder solen, lister sig rundt om hjørner og ser nysgerrigt på livets gang. Der er noget næsten magisk over disse smukke skabninger, som på deres egen unikke måde synes at have taget kontrol over bydelen.



Det siges, at Kadiköys katte har en særlig sans for turister og møder gladeligt de besøgende, der kommer for at nyde byens attraktioner. De fletter sig elegant omkring benene på de forbipasserende, tigger om opmærksomhed - og måske en lille snack. De er sande charmetrolde og kan få selv den mest reserverede hundeejer til at falde for deres store, bedende øjne.


De kender hver eneste krog og krinkelkrog i Kadiköy som var det deres egen lomme og bevæger sig med en frihed gennem gaderne, som var de byens ubestridte herskere. Der er faktisk så mange katte i Kadiköy, at bydelen kærligt og spøgefuldt omdøbes til "Kediköy" - en leg med det tyrkiske ord for kat, "kedi", hvilket omskriver bydelen til "kattelandsbyen".


Hvis du besøger Kadiköy i Istanbul, så husk at kigge ned og hilse på kattene.





4 kommentarer

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page