Dette indlæg handler om Menemen, en klassisk tyrkisk ret med røræg, tomater og peberfrugter. En nem opskrift deles til morgenmad.
Morgenmad er dagens vigtigste måltid, og i Tyrkiet har man en særlig kærlighed for morgenmad, der kan gøre enhver sulten sjæl glad. En af de mest populære retter er Menemen, en velsmagende og farverig version af scrambled æg (røræg) med masser af tomater, peberfrugter og krydderier.
Jeg har oplevet at en del cafeer i Istanbul kalder menemen for 'Turkish omelet' (tyrkisk omelet) - hvilket jeg ikke er enig i.
Menemen er en klassisk tyrkisk ret, der typisk serveres til morgenmad og brunch. De vigtigste ingredienser, når vi herhjemme laver Menemen, er friske tomater, grønne peberfrugter, løg og selvfølgelig æg.
Personligt kan jeg godt lide min menemen med peynir (fetaost), det skærer jeg i tern og drysser over menemen før servering - eller serverer det ved siden af på tallerkenen.
Det er også muligt at komme pølse i din menemen, det er en slags spejepølse, men da vi herhjemme ikke spiser kød, vil jeg lade være med at komme med gode ideer i den retning.
Der er også udgaver hvor man slår ægget ud i tomaten og lader dermed ægget blive mere pocheret æg end 'scrambled/røræg' det er heller ikke min te, så her vil jeg pgså fraholde mig fra at komme med gode ideer.
Opskrift på Menemen
Her er en nem opskrift på Menemen, som du kan lave derhjemme. Det tager kun 15-20 minutter at forberede, og det kræver ikke mange ingredienser.
Du skal bruge:
- 2-3 store tomater
- 1-2 grønne peberfrugter
- 1 løg
- 2-4 æg
- Salt og peber efter smag
- Eventuelt bul-biber (røde peberflager) for ekstra smag
Gør sådan:
1. Forbered ingredienserne: Hak eller riv tomaterne, og skær peberfrugterne samt løget i små tern. Her hjemme hos os skærer vi tomater, løg og peberfrugter i grove tern og lader stavblenderen klare resten, til det bliver en smule chunky sovs af en art.
2. Sauter tomat-mixet: Hæld tomat-mixet over på en pande, og lad det småsimre i 5-8 minutter, så en pæn del af væsken fordampes. Tilsæt salt og bul-biber (røde peberflager).
3. Tilsæt æggene: Slå æggene direkte i panden, og rør forsigtigt rundt med en spartel, så de blander sig med tomat-mixet og krydderierne. Lad det hele simre, indtil du kan se, at der ikke længere er rå æg.
4. Servering: Tag panden af varmen. Server Menemen varm med frisk brød eller ristet brød - og masser a bul biber.
Afiyet olsun!
Støt bloggen.... klik og læg lidt drikkepenge
Comments