top of page

Konsulatet i Istanbul

- Det Danske General Konsulat, Istanbul:

Tel +90 (212)359 1900 

- tyrkiet.um.dk

 

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.Dit login kan også bruges på mobil-appen

Yeldeğirmeni: Et åndehul i Istanbul

Opdateret: 25. sep. 2023

Besøgende til Istanbul fra hele verden, spørger mig ofte hvilke områder der er værd at besøge i Istanbul – udover den historiske halvø. Svaret er ikke umiddelbart nemt, for det handler udelukkende om smag og behag og hvad man betragter som værende ‘værd at opleve’.

Men et af de områder jeg kart anbefaler, er nabolaget Yeldeğirmeni i bydelen Kadıköy på den asiatiske side af Istanbul.

“Bamsehuset” eller “Legetøjshuset” har en rørende historie bag sig. For en stribe år siden blev en arbejderfamilie hjemløs. Indtil en dag en bekendt sagde til manden i familien: Der er et tomt hus ved siden af mit, flyt dog der ind’. Som sagt så gjort.


Huset havde stået tomt i lang tid – og havde været tilholdssted for hjemløse narkomaner, der havde raseret huset. Men den nye familie gik i gang med at smårenovere huset med materialer manden fandt på sit arbejde som skralder og møbelflytter. En dag fandt han en stor bamse og tænkte ‘den hænger jeg da huset’ og kort tid efter begyndte legetøj og bamser fra forskellige mennesker at blive placeret foran familiens dør – der honorerede donationerne ved at pynte huset op udendørs.

Familien der bor i huset, bor der ulovligt – det vil sige de er ‘BZere’ af det tomme hus. I følge en rådsperson i det lokale byråd, er familiens bamsehus nu en sådan fast installation af lokalområdet, så man vil arbejde for at gøre hjemmet lovligt for familien – dette betyder at også ville kunne få deres egen el-installation, da de siden de rykkede ind, har levet på lån fra naboerne.


Rasim Paşa moskeen i Yeldegirmeni gennemgik en større renovation for godt og vel 10 år siden.

Vægmalerier, cafeer og indkøbsmuligheder bragt sammen med en fantastisk atmosfære skønne gader og grønne områder.


søndag morgen er kæresten og jeg ude på forskellige morgenmadscafeer i nabolaget. Her er fra et par forskellige søndage


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating