top of page

En tur med verdens næstældste metro i Istanbul

Opdateret: 4. jul.Vidste du at Tünel-banen, der kører "dybt" under Galatatårnet, er den 2. ældste by-undergrundsbane i verdenen kun overgået af Londons "Underground"?

Læs med her i blogindlægget hvor jeg tager dig en tur med i denne fantastiske murstensbelagte togtunnel.Det var en fransk ingeniør Eugène-Henri Gavand, der fik ideen med at forbinde Konstantinopels gamle bank-distrikt i Karaköy ved Det Gyldne Horn med ambassaderne og forretningsdrivende i Beyoğlu-distriktet Pera på toppen af ​​bjerget (i dag kendt som Istiklal Cd). I 1869 gav Sultan Abdülaziz den franske ingeniør tilladelse til at gå i gang med byggeriet. 6 år senere, i 1875, blev banen indviet.Gennem årene har Tünel-funicularen overlevet krige, naturkatastrofer og politiske omvæltninger og selvom den i kortere perioder har været lukket og er blevet gennemrenoveret et par gange, senest i 2007 hvor banen blev 'jordskælvssikret'.


Denne underjordiske kabelbanes tunnel består af en enkelt murstensforet tunnel, der er 554,8 meter lang, 6,7 meter bred og 4,9 meter høj. Tünel stationen er cirka 62 meter oppe over Karaköy stationen.


  • Fra Tünel stationen kan du fange den nostalgiske sporvogn til Taksim-pladsen, skifte til metro M2 Fra Sishane station. Fra Karaköy er der færger rundt til hele Istanbul.

  • Brug Istanbul Kart som billet i Tünel (alternativt kontaktløst Mastercard)


Tak for at du læser med....støt mitistanbul.dk - klik og læg lidt drikkepenge:Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page