Sådan vil søndagens valg påvirke turister i Tyrkiet.
top of page

Sådan vil søndagens valg påvirke turister i Tyrkiet.

Opdateret: 31. mar.


Der er valg i Tyrkiet på søndag. I dette indlæg vil jeg kort skitsere, hvordan dette måske kan komme til at påvirke turister i Istanbul/Tyrkiet.


I storbyerne kan du søndag aften støde på mere eller mindre spontane demonstrationer og/eller gadefester, når valgresultaterne bliver offentliggjort.

Det er hverken tilladt at servere eller sælge alkohol hele søndagen (selvom det alligevel kan lade sig gøre visse steder, er det en anden historie).

Butikker og handlende vil være åbne som på enhver anden søndag.


Museer kan have ændrede åbningstider. Tjek det pågældende museums website eller socialemedie profil for up-to-date information.


For dem, der ønsker at følge med i nyhederne, vil jeg anbefale at tjekke uafhængige medier som www.gazeteduvar.com.tr frem for de ofte 'alternative fakta', som præsenteres af statslige medier og nyhedsbureauer.


Nyd dit ophold hernede, og tag valgdagen som en mulighed for at opleve de kulturelle forskelle i forhold på valg i henholdsvis Danmark, hvor valgdagene er en slags 'folkefest' og i Tyrkiet hvor valgdagene ender i beskyldninger om svindel og demonstrationer foran optællingsstederne.


Støt bloggen:


1 kommentar

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page