top of page

Rejseklar: 5 nyttige Istanbul rejsetipsIstanbul er en magisk by, og jeg kan kun forestille mig, hvor meget du glæder dig til at se eller gense denne enorme by. Her har jeg samlet 5 tips til dig, der planlægger et besøg i byen, som vikingerne kaldte Miklagård – Den Store By.


Konsulatets telefonnummer

Det er en god idé at skrive telefonnummeret og adressen på det danske konsulat i Istanbul ned på en post-it og klistre den på din passets sidste side. Forhåbentlig får du ikke brug for det, men skulle uheldet være ude, og du har brug for assistance, så har du oplysningerne ved hånden:

Det Danske General Konsulat, Istanbul: Tel +90 (0) 212 359 1900 tyrkiet.um.dk


Sundhedsforsikring

Vær opmærksom på, at din sundhedsforsikring er gyldig. Hverken det gule eller det blå EU-sundhedskort er gyldigt i Tyrkiet. Kontakt din bank eller dit forsikringsselskab – eller overvej de specialiserede rejseforsikringsselskaber. Istanbul byder på et hav af privathospitaler med fremragende service og mulighed for hjælp på flere sprog, men det kan hurtigt blive dyrt. Derfor, sørg for at have en forsikring på plads!Planlæg oplevelser – med måde

Det er en god idé at planlægge, hvad du gerne vil se og opleve, og arrangere det sådan, at du ikke skal bruge flere timer på transport tværs over denne millionby. For eksempel kan et besøg på krydderibasaren og Tahtakale-markedet kombineres på samme dag – måske med et stop i Den Store Basar. Museerne ved Sultanahmet-pladsen (Blå Moské, Topkapi-paladset, Hagia Sophia) kræver flere timer hver, men ligger tæt på hinanden. Planlæg med måde, men gør plads til det impulsive – Istanbul er i høj grad en by, der drives af impulsivitet.


Penge

Det bliver sværere og sværere at veksle danske penge i Tyrkiet, og hvis det lykkedes dig, er kursen højest tænkelig ikke særlig god. (læs indlægget: Sådan undgår du problemer med at veksling af DKK...) - hvis du vil have kontanter, så tag USD eller EURO med - eller veksl i Danmark før du tager afsted - eller brug dit kort i en hæveautomat hernede. For jeg anbefaler dig at bruge dit betalingskort (Visa/Mastercard) i Istanbul. Tal med din bank/kortudsteder om eventuelle gebyrer for brug af dine kort i udlandet, herunder ved hæveautomater. Sørg for at have flere forskellige kort med og efterlad et på hotelværelset i sikkerhed, for skulle du miste et kort eller glemme din pin-kode, har du stadig et reservekort.


Billeje – ja eller nej?

Ærligt talt er det en dårlig idé at leje en bil, medmindre du planlægger at besøge yderområderne af Istanbul. Trafikken i Istanbul er overvældende, og trafikreglerne synes kun at blive overholdt, når det gavner den enkelte bilist. Derudover er der konstant bilkøer i hele Istanbul samt problemer med at finde parkering. Jeg har skrevet et indlæg om transport i Istanbul, som jeg vil anbefale dig at læse.


Hvis du har et tip, du gerne vil dele, så skriv det endelig nedenfor i kommentarfeltet.


Støt bloggen:


1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rated 5 out of 5 stars.

Tak for at blive fulgt helt til dørs 😉

Like

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page