top of page

Konsulatet i Istanbul

- Det Danske General Konsulat, Istanbul:

Tel +90 (212)359 1900 

- tyrkiet.um.dk

 

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.Dit login kan også bruges på mobil-appen

7 forslag til kulinariske oplevelser i Istanbul

Opdateret: 30. mar.


Jeg modtager mange forespørgsler på skjulte perler, hvor man kan indtage måltider, nippe til drikkevarer og forføres af det autentiske tyrkiske køkkens smagspalet. Selvom spørgsmålet måske synes simpelt, er svaret alt andet end ligetil. For smag og æstetik spiller hver sin rolle, og megabyens geografiske diversitet tilføjer endnu et lag af kompleksitet.


Lad mig derfor invitere dig indenfor i det kulinariske landskab, som min bedre halvdel og jeg udforsker, primært i vores egen bydel, Kadıköy... og som samtidigt er til at betale!


Istanbul -> Kadikoy. Blå cirkel: Yeldegirmeni. Rød cirkel: Meyhane & barer. Klik på kortet for en større udgave.

OBS: Jeg/mitistanbul.dk modtager ikke betaling eller goder ved at nævne de omtalte cafeer og spisesteder i dette indlæg!


Morgenmad/Brunch

Lad Café Müjgan på Duatepe Sokak i Yeldeğirmeni, Kadıköy, vække dine sanser. Berømt over hele Istanbul for sin overdådige morgenmadsbakke, som byder på et overflødighedshorn af spejlæg, oste, friske grøntsager, oliven, saftige frugter, diverse smørepålæg, gyldne brasede kartofler og meget mere. Müjgan er desuden kendt for deres Menemen, en tyrkisk version af scrambled eggs, samt deres sandwiches og toasts.

Åbent fra klokken 08 til 18, hver eneste dag. Vær dog opmærksom på, at der i weekenderne og på helligdage ofte dannes kø for at sikre sig et bord mellem 11 og 14.Yeldeğirmeni gemmer på flere caféer, der forkæler med udsøgte morgenmadsmåltider. Blandt de mest eftertragtede finder du Kuff, Benazio, Hoxton, Ask Stupid Questions og Village - for blot at nævne et lille udvalg.


Aftensmad

Mange danskere sætter pris på at ledsage aftensmåltidet med et glas vin eller en kølig øl. En tradition, som ikke er helt ligeså almindelig i Tyrkiet, hvorfor langt de fleste spisesteder ikke har alkohol på menukortet.


Men frygt ej, for på Meyhane-restauranter (læs: Sådan går du på tyrkisk Meyhane) kan du nyde både vin, rakı og øl sammen med et væld af små meze-retter. En hovedret bestående af enten kød, kylling eller fisk og en dessert af enten oste eller frugt anretninger afrunder måltidet. Min personlige favorit er Yeni Meyhane på Osmancık Sokak i Kadıköy, men vi ses også nyde atmosfæren på Hamsi Pub på Güneşli Bahçe Sokak. Et lille tip: Det er en god idé at reservere bord på forhånd.


Hvis din gastronomiske sjæl længes efter fusion, må du ikke snyde dig selv for et besøg på Pålegg. Her har en ung, ambitiøs kok, har hentet inspiration fra at arbejde på Michelin-restauranter i Norge hvor han forelskede sig i smørrebrødet, vendte og skabte en fusion mellem det skandinaviske minimalistiske smørrebrød og tyrkiske smagstraditioner. Pålegg, beliggende på Sungürtasi Sokak i Kadıköy, er en unik oplevelse, hvor nysgerrige smagsløg belønnes. Men vær forberedt; pladserne i denne lille gastronomiske perle er eftertragtede.


Hvor er dit favoritspisested i Istanbul?


Støt bloggen:


1 kommentar

1 comentário

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
Avaliado com 5 de 5 estrelas.

Afiyet Olsun ☺️

Curtir
mitistanbul-logo-2023.png