top of page

Konsulatet i Istanbul

- Det Danske General Konsulat, Istanbul:

Tel +90 (212)359 1900 

- tyrkiet.um.dk

 

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.Dit login kan også bruges på mobil-appen

Tag med: En Færgetur op ad Det Gyldne Horn i Istanbul

Opdateret: 22. mar.


Billedet fra det Gyldne Horn i Istanbul med Galatatårnet
Det Gyldne Horn. Galatabroen lige frem og tårnet i baggrunden

Istanbul er en by rig på historie, kultur og naturskønhed. Blandt de mange oplevelser, som byen har at byde på, er en færgetur op ad Det Gyldne Horn en uforglemmelig rejse i sig selv. Denne naturskabte fjord, der deler den europæiske del af megabyen byen i to, er et ikonisk vartegn og en vigtig del af Istanbuls maritime arv. Læn dig tilbage og lad os sammen udforske denne unikke oplevelse og opdage skønheden ved at sejle op ad Det Gyldne Horn.


En Historisk Rejse

Det Gyldne Horn, eller Haliç på tyrkisk, har en historie, der strækker sig tilbage til oldtiden. Det har været et vigtigt handels- og transportområde i århundreder. At sejle op ad Det Gyldne Horn giver dig mulighed for at genopleve fortidens storhed og måske forstå mere af byens betydning som en kulturel bro mellem øst og vest.


Færgeturen

Det er bedst at starte turen fra enten Üsküdar eller Kadikoy (på den asiatiske side) hvor du kan opleve den pulserende atmosfære ved færgeterminalen. Når færgen begynder sin rejse, kan man nyde den spektakulære udsigt over Istanbuls skyline med minareter, kupler og historiske bygninger.Undervejs vil færgen passere ikoniske seværdigheder som Topkapi-paladset, Galata-tårnet og Süleymaniye-moskéen. Disse arkitektoniske vidundere giver et glimt af den kulturelle rigdom, der har præget Istanbul gennem århundrederne. Du kan også se de farverige fiskerbåde, der spejler sig i vandet.


På rejsen vil du også bemærke de historiske kvarterer langs kysten. Eminönü, Karaköy, Balat, Fener og Eyüp er blot nogle af de områder, der er værd at udforske. Disse kvarterer er kendt for deres unikke arkitektur, smalle gader og autentiske atmosfære. Du kan hoppe af færgen og tage sig tid til at udforske disse charmerende områder til fods.


En Æstetisk Oplevelse:

Det er ikke kun de historiske og kulturelle aspekter, der gør færgeturen op ad Det Gyldne Horn enestående. Naturen spiller også en vigtig rolle i denne oplevelse. Det mere eller mindre klare vand, de til tider grønne områder men ikke mindst den friske brise skaber en beroligende atmosfære om bord på færgen.


En færgetur op ad Det Gyldne Horn i Istanbul er en rejse gennem tid, kultur og naturskønhed. Det er en chance for at se byen fra en unik vinkel og opleve Istanbuls maritime arv. Uanset om man er en lokal eller en turist, er denne oplevelse en uforglemmelig måde at udforske byen på. Så næste gang du besøger Istanbul, skal du sørge for at sætte tid af til en færgetur op ad Det Gyldne Horn og lade dig fortrylle af denne betagende rejse.
1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rated 5 out of 5 stars.

Som at være der selv kære Martin ☺️

Det er en dejlig tur....

Like
mitistanbul-logo-2023.png
bottom of page