top of page

Konsulatet i Istanbul

- Det Danske General Konsulat, Istanbul:

Tel +90 (212)359 1900 

- tyrkiet.um.dk

 

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.Dit login kan også bruges på mobil-appen

Top 5 Istanbul 'must-see' i og omkring SultanAhmet

Den historiske halvø - Sultanahmet pladsen, Hippodromen eller hestepladsen. De fleste der besøger Istanbul vil flokke hertil for at se nogle af de fantastiske vinderlige historiske monumenter. Og der er mange - hvad er værd at se? Her har jeg sat en Top 5 liste sammenaf de mest populære sights i området og en op summeren af historien bag.


Foto: Martin,mitistanbul.dk

1. Hagia Sophia (Hagia Sofia)

Hagia Sophia er et ikonisk mesterværk, der har været en kirke, en moské og nu et museum. Bygningen stammer tilbage fra det 6. århundrede og er kendt for sin imponerende kuppel. Denne arkitektoniske skat repræsenterer århundreder af historie og er et must-see i Istanbul. OBS: Den nuværende tyrkiske regeringsleder genåbnede stedet som en moske i 2020. Du kan derfor nu kun besøge stedet udenfor de muslimske bede-tider. Desuden er en del af de smukke kunstværker blændet af. Adgang til f.eks 'Vkingernes grafiti' også lukket. Du skal være opmærksom på, at vilkårene for stedet synes at at ændre sig hurtigt og uden egentlig information.


foto: Fatih Yürür

2. Den Blå Moské (Sultan Ahmet Moskeen)

Den Blå Moské er en anden fantastisk seværdighed i Istanbul. Bygningen blev opført i det 17. århundrede og er berømt for sine blå keramiske fliser, der pryder interiøret. Moskeen er stadig i brug, og du kan beundre dens skønhed både inde og ude.


foto: Martin, mitistanbul.dk

3. Topkapı-paladset (Topkapı Sarayı)

Topkapı-paladset er et levende bevis på det osmanniske imperiums magt og storhed. Det var hjemsted for sultanerne i flere århundreder og fungerede som regeringscenter. Paladset huser også en imponerende samling af juveler og kunstgenstande, der er værd at udforske.


foto: Martin mitistanbul.dk

4. Basilika-cisternen (Yerebatan Sarnıcı)

Hvis du er fascineret af underjordiske hemmeligheder, vil Basilika-cisternen ikke skuffe. Denne gamle, underjordiske cisterne stammer fra det 6. århundrede og blev brugt til at opbevare og levere vand til byen. Den har i dag fantastiske lysshow og er et fabelagtigt sted at udforske.


Foto: Shutterstock

5. Grand Bazaar (Kapalıçarşı)

Hvis du er på udkig efter et shoppingeventyr, skal du besøge Grand Bazaar. Med mere end 4.000 butikker er dette en af verdens største overdækkede markeder. Her kan du finde alt fra tæpper og smykker til krydderier og kunsthåndværk. Oplev den levende atmosfære og tag et stykke Istanbul med hjem.


Dette var de mest populære sights i og omkring Sultanahmet pladsen på den hostoriske halvø i Istanbul. Men der er mange mange flere... se det må blive en anden dag til en anden liste.... Skriv i kommentarerne nedenfor (kræver at du opretter en profil nemt og hurtigt) hvilken seværdighed der er din favorit samt hvorfor. Du må også meget gerne skrove måske hvilken seværdighed du ikke er så vild me - og hvorfor.


mitistanbul-logo-2023.png
bottom of page