Top 5 Istanbul 'must-see' i og omkring SultanAhmet
top of page

Top 5 Istanbul 'must-see' i og omkring SultanAhmet

Opdateret: 29. mar.

Den historiske halvø - Sultanahmet pladsen, Hippodromen eller hestepladsen. De fleste der besøger Istanbul vil flokke hertil for at se nogle af de fantastiske vinderlige historiske monumenter. Og der er mange - hvad er værd at se? Her har jeg sat en Top 5 liste sammenaf de mest populære sights i området og en op summeren af historien bag.


1. Hagia Sophia (Hagia Sofia)

Hagia Sophia er et ikonisk mesterværk, der har været en kirke, en moské og nu et museum. Bygningen stammer tilbage fra det 6. århundrede og er kendt for sin imponerende kuppel. Denne arkitektoniske skat repræsenterer århundreder af historie og er et must-see i Istanbul (nyt museum åbnede i januar. Indgangen er overfor Topkapi Paladsets indgang).


foto: Fatih Yürür

2. Den Blå Moské (Sultan Ahmet Moskeen)

Den Blå Moské er en anden fantastisk seværdighed i Istanbul. Bygningen blev opført i det 17. århundrede og er berømt for sine blå keramiske fliser, der pryder interiøret. Moskeen er stadig i brug, og du kan beundre dens skønhed både inde og ude.


foto: Martin, mitistanbul.dk


3. Topkapı-paladset (Topkapı Sarayı)

Topkapı-paladset er et levende bevis på det osmanniske imperiums magt og storhed. Det var hjemsted for sultanerne i flere århundreder og fungerede som regeringscenter. Paladset huser også en imponerende samling af juveler og kunstgenstande, der er værd at udforske.


foto: Martin mitistanbul.dk

4. Basilika-cisternen (Yerebatan Sarnıcı)

Hvis du er fascineret af underjordiske hemmeligheder, vil Basilika-cisternen ikke skuffe. Denne gamle, underjordiske cisterne stammer fra det 6. århundrede og blev brugt til at opbevare og levere vand til byen. Den har i dag fantastiske lysshow og er et fabelagtigt sted at udforske.


Foto: Shutterstock

5. Grand Bazaar (Kapalıçarşı)

Hvis du er på udkig efter et shoppingeventyr, skal du besøge Grand Bazaar. Med mere end 4.000 butikker er dette en af verdens største overdækkede markeder. Her kan du finde alt fra tæpper og smykker til krydderier og kunsthåndværk. Oplev den levende atmosfære og tag et stykke Istanbul med hjem.

(Grand Bazaar ligger 2 sporvognestop eller ca 8-10 minutters gang fra Sultanahmet).


Dette er de top 5 mest populære sights i og omkring Sultanahmet pladsen på den historiske halvø i Istanbul.

Men der er mange mange flere...

Mine egne personlige favoritter der dog ikke er store turisttrækplastre tæller Lille Hagia Sofia (Küçük Ayasofya) oprindeligt skt. Sergios og skt. Bacchus kirke) og cisternen Gülhane Sarnıcı.


Hvad vil du anbefale og hvorfor?

kommentarfeltet er åbent.




For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page